2014. február 22., szombat

Super Danganronpa 2 (anime) érkezik ősszel!

Danganronpa - the animation 2. széria!

Avagy tényleg lesz ősszel?

Sajnos csak nem megbízható hírforrásból szerzett információk szerint lesz ősszel a 2. Danganronpa anime. Azaz még egyáltalán nem biztos, de ezek a hírek keringenek.

Hogy lehet, hogy lesz 2. évad? Ez is a visual novel alapján készül?

Igen, ez is egy Danganronpa játék után készül, de ez annak is a második része, a neve "Super Danganronpa 2". Elnézéseteket kérem, de nem tudok sokat erről a játékról, bár miután végignéztem a Danganronpa - the animation-t rátaláltam, és néztem pár Gameplayt. Ezúttal legelőször újabb "tuffed doll"-lal találkozhatunk, Usami-val, aki a tanulókat egy osztálykirándulásra varázsolja, azaz egy tengerparton kötnek ki. Persze a diákok is teljesen újak, főszereplőnk neve ezúttal Hajime Hinata, aki  - ahogy az első sorozatban is, eszméletét veszti, és mire felébred az előbb említett tengerparton találja magát, mellette Nagito-val, aki szerint furcsa módon másik 14 osztálytársukkal egy tanteremben kötöttek ki, amelynek Usami által ledőltek a falai és egy tengerparton találták magukat. Furcsa még, hogy az egyik új diák nagyon hasonlít Byakuya Togami-ra az első sorozatból, csak ő túlsúlyos. Eleinte Byakuya-nak mondja magát, de később kiderül, hogy [SPOILER!] imposztor. [SPOILER!] A szigeten később Usami összehívja a tanulókat, de Monokuma átveszi a szabályhozó szerepet, eltávolítja Usamit, ismerteti a szabályokat, és  - ismét - kezdődik a túlélős játék az osztálypróbákkal. Feltehetőleg az anime stílusa marad ugyanaz, hogy a kivégzéseket más fajtájú grafikával végzik, ahogy a játékban is. 

Óvakodjatok a spoilerektől!
Figyelmeztetek mindenkit, nem ajánlott a sorozat kijövetele előtt a Super Danganronpa 2 képeit, videóit, vagy akár a wikipédiáját se nézni, kivéve, ha nem izgatnak a spoilerek. Hiszen nem hinném, hogy én vagyok az egyetlen, aki még a Danganronpa - the animation nézése előtt rátalált Junko-ra Monokumával együtt pózolni Monokumás hajdíszekkel. És ez tényleg tanácsolt, tapasztalatból mondom, hogy - legalábbis a Danganronpa wikipédia biztosan - minden tele van spoilerekkel. Ezektől való megóvásért ide hiperlinkeltem a szövegben előforduló neveket, és itt egy kép a szereplőkről (alatta névvel):
Balról jobbra:
Pekoyama Peko - Elit osztály: Kardforgató
Byakuya Togami - Elit osztály: Örökös
Owari Akane - Elit osztály: Tornász (RG)
Hanamura Teruteru - Elit osztály: Séf
Nagito Komaeada - Elit osztály: Szerencse
Sonia Nevermind - Elit osztály: Hercegnő
Kuzuryuu Fuyuhiko - Elit osztály: Gengszter
Souda Kazuichi - Elit osztály: Szerelő
Nanami Chiaki - Elit osztály: Játékos
Koizumi Mahiru - Elit osztály: Fotós
Saionji Hiyoko - Elit osztály: Klasszikus táncos
Hinata Hajime - Elit osztály: ???
Tsumiki Mikashi - Elit osztály: Nővér (orvosi)
Mioda Ibuki - Elit osztály - Könnyűzene klubtag
Nidai Nekomaru - Elit osztály: Edző
Tanaka Gundam - Elit osztály: Állattenyésztő

Ezek szerint manga nem lesz?

De igen!  Nemrég indult el a manga, eddig az első része van meg, - amely harminc oldalas a kezdőlapokkal, és a hátuljával együtt. Aki nem bír várni, már kezdheti is olvasást itt: Super Danganronpa 2 manga online. Magyarul még nincsen semmilyen fordítás (főleg nem hivatalos), ez az angol verzió.

Pár gif az animéből már nyilvánosságra került:



6 megjegyzés:

  1. Én már nagyon várom a 2.évadát *o* :D

    VálaszTörlés
  2. Mikor jön? Hol lehet megtalálni?

    VálaszTörlés
  3. Ne döljetek be mindennek.
    Nincs danganronpa 2 anime és nemis lesz soha. Soha nem is volt belőle manga se. És azok a GiF-ek fan made-ek. Játék van a kettőből ennyi. az az eredeti.

    VálaszTörlés
  4. Na mármost...anime volt,de törölve lett,manga meg most is van belőle,szóval erről ennyit...

    VálaszTörlés